בטיחות מזון

חשיבות בטיחות במזון

יותר ויותר ארגונים מבינים את חשיבות בטיחות המזון ופועלים להשגת תקנים מחמירים הבוחנים נקודות סיכון ובקרה קריטיות בתהליכי ייצורו. כך, במדינות כמו אוסטרליה, סין, גרמניה וצרפת הוגדרו חלק מהתקנים הללו כחובה בקרב העוסקים בתחום המזון, ולא מן הנמנע שיקרה כך גם בישראל.


הסכנות במזון

בטיחות במזון הוא תהליך מדעי המגדיר כיצד יש לטפל, לאחסן ולהכין את המזון בצורה שתמנע תחלואה. ארגונים קטנים וגדולים כאחד - המסעידים עשרות או אלפי עובדים ויותר - צריכים לקחת בחשבון את הסכנות הטמונות בניהול לקוי של תהליכי ייצור אלו. שמירה על בטיחות המזון מונעת התפשטות של זיהומים מאנשים, מחייבת הפרדה בין מזון מבושל למזון גולמי, מגדירה את משך הזמן ואת הטמפרטורות שבמהלכם ניתן לייצר או לשמור מזון, מגדירה את תהליכי הייצור ואת החומרים המותרים בשימוש.


נקודות בקרה קריטיות

בטיחות במזון מאפשרת הבנה של הסכנות הטמונות בסוגים שונים של מזונות ובתנאים שיש לשמור אותם על מנת להימנע מבקטריות והרעלת מזון. בתהליך זה מוגדרות הבעיות האפשרויות בתהליכי האריזה, השילוח, הייצור, האחסון, החימום והגשת המזון תוך תשומת לב להיגיינה, ניקיון, הדברה נגד מזיקים, קטלוג המנות, הובלת מזון וקבלתו. כאן גם מושם דגש רב על ההיבט האנושי: עובדים עם מחלות כרוניות, חולים מזדמנים, וסיכונים אחרים שיש לקחת בחשבון. ולבסוף, הבטיחות במזון מחייבת התייחסות לתהליכים כמו חומרים מסוכנים, ביגוד ושטיפת ידיים כאמצעי מניעה בסיסיים.


תהליכי בטיחות המזון של פודביז

פודביז מבצעת בקרה קבועה על פעילות ייצור המזון בארגון. בקרה זו כוללת תחומים כמו תשתיות, ספקים, מטבחים יצרניים, שיטות עבודה, היגיינה אישית ועשרות קטגוריות נוספות התואמות לארגון הספציפי. בנוסף, אנו בפודביז בוחנים תוצאות של בדיקות מיקרוביאליות,מנתחים אותן, ממליצים על דרך פעולה אפקטיבית למניעת חריגות, מבצעים הדרכות לצוותי המטבחים העוסקים בהכנת המזון ומספקים תכנית פעולה לצמצום הסיכון במערך המזון לטווח הארוך ולטווח הקצר, תוך מתן תמונה כוללת ואיכותית עבור מקבלי ההחלטות בארגון.